Wyposażenie gastronomii – zmywarka do szkła

Wyposażenie gastronomii – zmywarka do szkła
11 Paź
4:12

Nie można mieć wątpliwości co do tego, że w każdym lokalu gastronomicznym w pierwszej kolejności musimy zadbać o czystość. W innym wypadku nie tylko będziemy mieć problemy ze strony sanepidu, ale też nie mamy co liczyć na szerokie grono klientów. Skoro tak warto zastanowić się nad tym, jakie urządzenia do czyszczenia powinniśmy mieć na wyposażeniu gastronomii, choć nie jest tajemnicą, że obecnie ich wybór jest naprawdę bardzo szeroki. Wydaje się, że niezbędna będzie tutaj zmywarka do szkła. Jak zatem wybrać ten element wyposażenia gastronomii i na co zwrócić uwagę, uzbrajając się w taki sprzęt?

Czyści dezynfekuje

Mimo iż wielu z nas wydaje się to mało realne, to jednak trzeba mieć na uwadze, że klasyczne mycie naczyń zazwyczaj nie daje pewności, że bakterie na danym naczyniu nie pozostały. Dlatego też tak ważne jest tutaj to, aby dodatkowo je wyparzyć. W takiej sytuacji zmywarka do naczyń będzie idealna, bo poza tym, że naczynia w Waszej restauracji będą krystalicznie czyste, to dodatkowo nie znajdą się na nich żadne bakterie.

Postaw na wydajność

Jeśli weźmiemy tutaj pod uwagę zmywarkę gastronomiczną, która ma stanowić wyposażenie gastronomii, trzeba pamiętać o wydajności takiego urządzenia. Dlatego też na pewno musi ona być większa aniżeli ta, którą mamy w swoim mieszkaniu na własny użytek. Poza tym należy zwrócić też uwagę na czas jednego procesu czyszczenia naczyń. Oczywiście najlepiej jak będzie on możliwie najkrótszy. Wówczas niebawem ponownie będziemy mogli je wykorzystać.

« »
2 Comments

    Kornelia

    Październik 14, 2016 at 4:12 pm

    Bez wątpienia zmywarki to w takich lokalach podstawa.

    Wiktoria

    Październik 15, 2016 at 4:12 pm

    To chyba oczywiste. Bez nich raczej się nie obejdzie.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *