Sprzęt gastronomiczny – kostkarka do lodu

Sprzęt gastronomiczny – kostkarka do lodu
03 Wrz
11:11

Chyba nikt z Was nie ma wątpliwości co do tego, że w każdej restauracji jest wiele różnego rodzaju sprzętu gastronomicznego, bez którego takie punkty się nie obejdą. Oczywiście w pierwszej kolejności każdemu na myśl przychodzą wszelkiego rodzaju urządzenia, które mają pomóc nam przyrządzić różne potrawy, a więc między innymi kuchenki czy też tym podobne sprzęty do obróbki termicznej. Poza tym nie można zapomnieć także o lodówkach i innych urządzeniach chłodzących. To jednak nie wszystko. Jednym z dodatkowych sprzętów gastronomicznych jest na przykład kostkarka do lodu. Która kostkarka wygląda tutaj najlepiej?

Kostkarki natryskowe

Najpopularniejszym tego typu sprzętem w gastronomii jest oczywiście kostkarka natryskowa, która jak nie trudno się domyślić jest montowana w pobliżu wody i dopływu. Chłodzenie w zależności od modelu odbywa się tutaj przy pomocy wody bądź powietrza. Zauważmy także, że na rynku taki sprzęt gastronomiczny jest dostępny bardzo szeroko, co oznacza, że znajdziemy kostkarki nie tylko wolnostojące, ale również i zabudowane, które bez problemu ukryjemy w zabudowie meblowej lub nawet konkretnych urządzeniach. Dodatkowo podkreślmy też, że taki sprzęt gastronomiczny może być także wzbogacony o kruszarkę, choć oczywiście nie jest to żadna reguła.

Materiał

Jeśli natomiast pod uwagę mielibyśmy wziąć materiał, z którego takie kostkarki do lodu są wykonane, to w pierwszej kolejności postawić trzeba tutaj na stal nierdzewną, a więc materiał nie tylko wytrzymały, ale również łatwy w utrzymaniu w czystości.

»
2 Comments

    Kornel

    Wrzesień 5, 2016 at 11:11 am

    Na pewno taka kostkarka to urządzenie bardzo ciekawe.

    Diana

    Wrzesień 6, 2016 at 11:11 am

    Pewnie, że tak, ale nie wiem, czy jest ona niezbędna.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *